Testing Docs CZ

Dokumentace pro všechny testery



Playwright seznámení

Skvělou dokumentaci co u jiných nástrojů jako u PLaywright nenajdeš, čekuj na tomto odkazu: playeright.dev

Playwright je nástroj pro automatizaci webových aplikací. Je vyvinutý společností Microsoft a umožňuje vývojářům psát testy pro různé webové prohlížeče, jako jsou Chrome, Firefox a WebKit. Playwright podporuje nejentestování webu, ale také simulaci uživatelských interakcí s webovými stránkami.

Playwright poskytuje různé tipy a triky pro efektivní použití a automatizaci. Vtéto dokumentaci jsou uvedeny informace o tom, jak začít s Playwright, jak nainstalovat a používat nástroj v prostředí Visual Studio Code (VSCode), jak přidávat reporty a snímky obrazovky do testů a mnoho dalšího.

Playwright také nabízí podporu pro platformu .NET, která umožňuje vývojářům psát a spouštět testy v prostředí .NET. Návíc testy můžete psát jak TypeScript(kde je podle mě nejsílnější), Java Scriptu, Jave, Pythonu a C#.

Playwright je vybaven možnostmi generování různých reportů a výstupů z testů. Dále umožňuje snadnou instalaci a konfiguraci v prostředí VSCode.

Celkově lze říci, že Playwright je užitečným nástrojem pro automatizaci testování webových aplikací a poskytuje různé funkce a možnosti pro efektivnía spolehlivé vytváření testů.

Nejlepší zážitek z psaní Automatizovaných testů zažiješ v novém IDE JetBrainsAqua: JetBrainsAqua

Nejdůležitější články:
  • Co je automatizované testování
  • Otázky a odpovědí k Playwright
  • r